Westminister Abbey i London


Den ståtliga kyrkan är det sista vilorummet för Englands monarker och skådeplatsen för kröningar och andra festligheter. Inom kyrkan murar finner man utsökta exempel på Londons medeltida arkitektur. Det rymmer också en av världens mest imponerande samlingar av monument och gravar. Westminister Abbey är både ett nationalmuseum och nationens viktigaste kyrka. Den intar en unik plats i det brittiska nationella medvetandet.

Den första kyrkan grundades redan på 900-talet när St Dunstan förde en grupp benediktmunkar till platsen. Dagens byggnad härstammar dock huvudsakligen från 1200-talet, då nya franskinspirerade byggnader började uppfördes på 1240-talet på order av Henrik III. Kyrkans unika roll som kröningskyrka gjorde att den skonandes under den galne Henrik VIII:s härjningar av Englands kloster på 1500-talet.
Sevärdheterna i kyrkan är många. Norra tvärskeppet har tre kapell på östra sidan som innehåller några av kyrkans finaste minnesmärken. St Edwards Chapel långt inne i kyrkans innersta inrymmer Edward bekännarens realskrin och gravarna av andra engelska medeltida monarker. Den kungliga kräningsstolen ligger precis utanför kapellet. Lady Chapel invigdes 1512 och har ett enastående välvt tak med och korstolar från 1512. Korsgångarna byggda på 1200- och 1300-talen länkar samman kyrkan och de övriga byggnaderna. Missa heller inte den okände soldatens grav; här ligger kroppen av okänd soldat som stupade under första världskriget. Soldatens kvarlevor hämtades från slagfälten i Frankrike och begravdes här år 1920 för att högtidlighålla minnet av de soldater som förlorade sina liv under krigen.

Westminister Abbey uppvisar en strålande blandning av arkitektoniska och skulpturella stilar. De sträcker sig från mittskeppets stränga franska gotik till den häpnadsväckande variationen i Henriks VII:s kapell och den överdåniga prakten hos barackmonumenten. Många brittiska monarker vilar här; en del gravar är medvetet enkla medan andra är mycket rikt utsmyckade. Dessutom finns här många minnesmärken över ett flertal av Englands offentliga personer – allt från politiker till skalder – inträngda i gångar och tvärskepp. De flesta byggnader i Westminister Abbey har öppet 9:30 -15:45 mån,tis,tor, fre. Sista inträdet är 15:45. Onsdagar och lördagar är kyrkan öppen mellan 9:30- 13:45. Kyrkan kan dock vara stängd för särskilda gudstjänster och evenemang. Vill du veta mer om Westminster Abbey så besök den officiella hemsidan www.westminster-abbey.orgWestminister 09

Lägg upp en bild här.
Klicka här

Kommentarer om Westminister Abbey
Bra information .
skapades 10/06/11 09:53:25

Kommentarer om Westminister Abbey
Det heter Westminster.
skapades 12/25/09 14:25:46

Kommentarer om Westminister Abbey
bra fakta:)....
skapades 11/27/09 12:04:52

Kommentarer om Westminister Abbey
Bra fakta:). .
skapades 05/29/09 20:10:00

Kommentarer om Westminister Abbey
Bra fakta:).
skapades 02/22/09 14:19:50Kommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i LondonDino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street