Tottenham Hotspur FC i Norra London

Tottenham är en av Londons gamla anrika klubbar. Laget har alltid varit känt för sin härliga offensiva fotboll och sina hängivna fans. Du kan se dem på hemmaarenan White Hart Lane. Vi berättar lite mer om klubben och ger tips på några utvalda toppmatcher!

Tottenham Hotspur FC är en fotbollsklubb som huserar i norra London. Klubben bildades redan 1883. Tottenham har en lång och anrik historia med bland annat seger både i högsta serien och FA-cupen år 1961. Laget var också det första brittiska lag som lyckades ta ha hem en stor europeisk cuptitel, nämligen Cupvinnarcupen år 1963. År 1972 vann Tottenham UEFA.cupen, det var första året som cupen spelades.

Tottenhams ledstjärna har länge varit att spela en frejdig och offensiv fotboll. Klubben motto är ”Audere est Facere” – Att våga är att göra. Klubben har haft en långvarig rivalitet med de övriga Londonklubbarna, särskilt med den avskydda grannklubben Arsenal. Derbyna mellan Tottenham – Arsenal är bland de hetaste matcherna som Premier Leauge erbjuder, med kokande stämning och ett visst mått av hat på läktaren. Rena våldsamheter är tack och lov ganska ovanliga nu för tiden och det mesta fokuset läggs på spelet på fotbollsplanen. Derbyt går under namnet The North London Derby. Tottenhams hemmaarena heter White Hart Lane och invigdes redan i september 1899. Idag har arenan en publikkapacitet på 36 240, samtliga sittplatser. Publikrekordet är dock mycket högre än så; 75 038 åskådare under en match mot Sunderland AFC i FA-cupen 1938. Sedan dess har White Hart Lane genomgått flera ombyggnationer som har medfört minskad publkikapacitet, men en klart förbättrad säkert på och kring arenan. Arenan kallas av supportrarna för The Lane. Dagens Tottenham Hotspur FC har inga direkta superstjärnor i laget, men man har duktiga spelare som den engelska landslagsbacken Jonathan Woodgate, den kroatiske mittfältsmotorn Luka Modric och den ryske landslagsforwarden Roman Pavlyuchenko.

Här kommer några utvalda toppmatcher för Tottenham i Premier Leauge under våren 2009. Missa inte derbyt mot Arsenal om du befinner dig i London vid den tidpunkten! Samtliga matcher startar klockan 16:00 svensk tid (CET).

07 feb. Tottenham –Arsenal
21 mars. Tottenham – Chelsea Fc
11 april. Tottenham – West Ham United.
Lägg upp en bild här.
Klicka här

Kommentarer om Tottenham Hotspur i London
Tottenham - Arsenal!! :DDDDDDDDDDDD BÄSTA MATCHEN.
skapades 12/12/11 13:39:24Kommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i LondonDino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street