Regents Park

År 1912 blev det här området inhägnad till en park. Landskapsarkitekten John Nash ritade huvuddragen och ursprungligen tänkte han säg Regents Park som ett slags trädgårdsförort översållad med 56 villor i olika stilar. Ett lustslott åt kung George IV skulle också finnas på området. Det kom att uppföras åtta villor i parken, men inget lustslott blev någonsin byggt. Tre av villorna står än idag kvar till besskådande längs Inner Circle.
I Regents Park ligger en konstgjord sjö med olika sorters vattenfåglar. Det är romantiskt att ta en roddtur på sjön, speciellt då man kan höra musiken från musikestraden. Queen Marys garden består av härliga synintryck och dofter på sommaren. Främst är det tulpanblommningen på försommaren som brukar ta andan av besökarna. Som besökare i parken kan du också njuta av Open Air Theatre i närheten.

I parken finns en friluftsteater som brukar sätta upp Shakespeareföreställningar såsom ”en midsommarnattsdröm”. Stämning blir rent förtrollad och magisks bland de grönskande träden i Regents Park.

I Regents Park ligger också en av Londons allra största turistattraktioner: London Zoo. Den har sedan öppnandet år 1828 varit ett mycket populärt utflyktsmål. Det finns över 600 olika djurarter på London Zoo, allt från Sumatratigrar och björnar till rödknäad fågelspindel. Den nyaste avdelningen Web of Life visar besökaren många av de livsformer som förekommer på vårt jordklot med hjälp av modern digital teknik. På London Zoo finns ett forskningscentrum med bevarandeprogram. London Zoo har öppet dagligen klockan 10:00 – 17:30. Endast på Juldagen 25 december är det stängt.

Parken fortsätter i enlighet med Nashs planritning med Park Village East och West. Byggnaderna som ligger här ha elegant stuckatur med några medaljonger i Wedgewoodstil. De stod färdiga redan år 1828.

I parken finns också fina möjligheter till sportaktivteter såsom jogging, boule, kubb och spontanfotboll. Parken öppnar klockan 5:00 och stänger vid skymningsdags året runt. Vill du veta mer om Regents Park så besök den officiella hemsidan www.royalparks.org.ukLägg upp en bild här.
Klicka härKommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i LondonDino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street