Londons nattliv


London har ett sjudande nattliv till vilket vi ska ge en liten introduktion. I staden finns någonting för alla
Det sägs att New York är staden som aldrig sover, men London är inte långt efter i det avseendet. Londons nattliv har nämligen någonting för alla; barer, restauranger, teatrar, konserter och nattklubbar. Många turister återkommer ständigt till London just på grund av nattlivet och har man väl upptäckt vilka oändliga möjligheter som Londons nattliv har så kommer du inte att vilja sitta och hänga på ett hotellrum kvälls- och nattid.

Länge var Londons nattliv nära associerat med pubarna. När pinten var uppdrucken så var det dags att gå hem och lägga sig klockan 23. Så är det inte längre; visserligen är pubarna fortfarande en viktig del av Londons nöjesliv, men när de stänger tar klubbarna över.

Vi ska här ge några förslag på populära klubbar i London som du kan besöka. Tänk på att trender och nattställen ändras mycket snabbt och klubbar öppnas och stängs hela tiden. De bästa klubbarna kan vara kortlivade, så ett bra tips är att kika in på tidningarnas evenemangstips. En del klubbar har dresscode och vill man gå på en sådan klubb så gör man klokt i att i förväg tar reda på vad som gäller. Andra klubbar kräver medlemskap, något som ska ordnas 48 timmar i förväg. Det kan också hända att man som ny medlem måste introduceras av en annan medlem. Detaljer om sådant finns i nöjestidningarna och på klubbarnas hemsidor på nätet. Köer är rätt vanliga i Londons nattliv, men inträdesavgiften r ofta låg. Priset på drinkar är dock tämligen högt.

EEG är en klassiker i Londons nattliv som har hängt med länge. Klubben utsågs 2003 till Londons bästa nattklubb av branschföreningen Beda. Tung house och electro framförs av internationella topp dj´s. Stämningen är alltid hög på EEG. Tyvärr kan det samma sägas om barpriserna som är ganska rejält tilltagna. Varje dag mellan 17:00 -19:00 är det docj Happy Hour i barerna.

Ministry of Sound är ett ganska nytt ställe i New York –stil som har skapat ett mönster för 2000-talets Londonklubbar. Ministry saknar spriträttigheter och det kan vara ganska svårt att komma in. Klubben är fullpackad och man tar alltid in internationella dj´s av toppklass. Ministry of Sound har ett av Londons bästa ljudsystem och stoltserar även med ett rum där du kan spela Sony Playstation. Biljettpriserna ligger runt 15 pund.

Fabric Wag Club Ursprungligen en gammal köttfabrik har Fabric utvecklats till en av Londons populäraste klubbar. Musiken står i centrum och man spelar mycket alternativt (indie, hardcore etc) samt underground dansmusik. Att dyka upp på måfå är dock ingen idé eftersom kvällarna på Fabric varierar väldigt mycket. En kväll kan det vara hip hop och nästa jazz, så kolla upp vad som är aktuellt just för kvällen!

I exklusiva West End ligger en del klubbar som håller hög klass. En av de mer kända är Annabel´s. De släpper dock enbart in medlemmar och väntelistan är lång. Känner du ”rätt” personer så kan du komma in ändå, men annars lär du få vistas ute i kylan. Lättare är det att komma in på Limelights och eleganta Legends. Där kan du såväl äta som skaka rumpa hela natten. Detta var ett litet axplock på allt det som Londons myllrande nattliv har att erbjuda.
Lägg upp en bild här.
Klicka här

Kommentarer om Nattlivet i London
11 år har jag hört.
skapades 06/08/10 13:34:11

Kommentarer om Nattlivet i London
Vad är det för åldersgränser på nattklubbarna?.
skapades 08/26/09 16:21:46

Kommentarer om Nattlivet i London
Ministry of Sound har sen flera år tillbaka spriträttigheter och är fortfarande klassad som en av världens bästa klubbar..... Måste upplevas!!!.
skapades 04/19/09 21:01:55Kommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i LondonDino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street