London Planetarium

Spektakulära stjärnshower i 3D. En resa ut i rymden där du inte är medveten om skillnaden mellan dåtid, nutid och framtid. Låter det spännande? Upplev astronomins magi på London Planetarium. Numera räcker det med att lösa biljett till Madame Tussauds vaxkabinett så får du även tillgång till stjärnshowerna!
London Planteraium ligger i samma hus som Madame Tussads vaxkabinett på Baker Street. Avdelningen finns i västra vingen på den pampiga byggnad där vaxkabinettet är inhyst. Här får du uppleva en resa som tar dig ut till rymdens okända domäner. Bland annat får du se hur det ser ut när stjärnor slocknar och hela galaxer förintas.

Vårt eget solsystem, vintergatan, står i centrum, men du får även uppleva rymdfärder som ger sig ut mot de icke utforskade territorierna i yttre rymden. Känn universums oändliga vidd och bekanta dig med månar, planeter, svarta hål och exploderande stjärnor. Speciellt barnen brukar vara mycket förtjusta i de magiska stjärnshowerna. Plantetariumet har öppet mellan 12:30 – 17:00 på vardagar och 10:30 -17:00 på helgerna. Du kan med fördel kombinera biljet till både London Planterium och Madame Tussads Vaxkabinett. Om du är ute i god tid så kan du komma över biljetter till ett förmånligt pris. London Planetarium öppnade år 1958. Tidigare fanns här en biograf som blev sönderbombad under andra världskriget. I lokalen får endast 330 åskådare rum samtidigt. De kan njuta av spektakulära digital lasershower som tar dig ur tid och rum. År 2006 tog ägarna bakom Madame Tussauds även över London Planetarium. I samband med ägarbytet så annonserade de att London Planetarium skulle byta namn till The Star Dome och att mindre fokus skulle läggas på stjärnshower och mer på shower med celebriteter i centrum. Denna idé har inte mottagits så väl av besökarna och det är troligt att astronomi-showerna återigen kommer i förgrunden i framtiden. En fördel är i vart fall att du numera inte behöver köpa biljett separat till London Planetarium utan priset är inkluderat om du löser biljett till Madame Tussauds. Oavsett om du är mest intresserad av vaxkabinettet eller London Plantarium så bör du vara ute i god tid när du köper dina biljetter. Kabinettet är mycket populärt och det brukar vara rykande åtgång på biljetterna, särskilt på helgerna.Lägg upp en bild här.
Klicka här

Kommentarer om London Planetarium
Va där för många år sedan, rekommenderas verkligen./ PC.
skapades 01/01/10 19:03:09Kommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i LondonDino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street