Kensington Park i London

Den kungliga våningen Kensingtons Palace ägor förvandlats till en allmän park år 1841. En lekpark i mitten av parken är tillägnad prinsessan Diana. Prinsessan av Wales, som omkom i en bilolycka år 1997, hedras med en lekplats som öppnade år 2000. Dianaslekplats ligger när a Bayswater Road och är full med aktiviteter. Bland annat finns här ett drygt 15 meter långt sjörövarskepp med gångar, ramper och en sjöjungfrufontän med en halvsovande krokodil i. Barn under 12 år måste besöka lekparken i målsmans sällskap. Det finns också erfaren personal på plats som ser till att barnen leker tryggt. Många av aktiviteterna har anpassats till barn med särskilda behov. Ett exempel på det är musikträdgården.

Övriga Kensington Park har mycket intressant att erbjuda: här finns J.M Barries fiktiva staty av den fiktive sagofiguren Peter Pan. Pojken som aldrig blir vuxen spelar sin blockflöjt för älvorn och djuren i brons som klänger sig fast vid honom. Statyn är ofta omgiven av nannies, föräldrar och barn. Den står på Serpentine-sjöns västra strand, inte långt från den plasts där poeten Percy Bysshe Shelleys fru Harriet dränkte sig år 1816. Längre norrut hittar du utsirade fontäner och statyer, bland annat finns Jacob Epsteins berömda Rima vid sjöns ände. George Fredericks Watts muskulösa ryttarstaty, fysisk energi, står längre söderut.

I närheten ligger konstmuseet Serpentine Gallery. De visar olika utställningar med verka av stora moderna konstnärer. Man har till exempel ställt ut verk av Gilbert och George, Rachael Whiteread och Felix Gonzalez. Torres. Galleriet anpassar alltid utsällning efter rådande tema, och ibland upptar man även en del av parken. Varje år tillåts en arkitekt skapa ett speciellt verk. I närheten av Serpentine Gallery ligger även ett sommarhus som ritades av William Kent år 1735. Round Pond, en damm skapad år 1728 ligger strax öster om detta palats. Dammen är ofta proppfull av modellbåtar och äldre entusiaster. I norr, ganska nära Lancaster Gate, ligger en hundkyrkogård som påbörjades av Hertigen av Cambridge efter att denne hade förlorat en av sina älskade hundar.

Parken har öppet dagligen dygnet runt. Vill du veta mer om Londons förnäma parker så besök hemsidan www.royalparks.go.uk.Lägg upp en bild här.
Klicka här

Kommentarer om Kensington Park
Vackert att gå omkring i Kensington Park och bara supa in atmosfären.
skapades 11/25/11 10:26:38

Kommentarer om Kensington Park
Älskar Peter Pan statyn i Kensington Gardens. Värt att åka till!!! =).
skapades 03/05/10 10:50:32Kommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i LondonDino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street