HMS Belfast i London

HMS Belfast är en välkänd brittisk kryssare som bland annat bidrog till brittiska marina segrar mot nazisterna under andra världskriget. Numera är fartyget ett sjökkrigshistoriskt museum som du kan besöka. Fartyget väntar på dig vid Thamsen.
HMS Belfast sjösattes 1938 för att senare användas mot nazisterna i andra världskriget. Kryssaren spelade en avgörande roll vid sänkningen av den stora tyska slagkryssaren Scharnost under slaget vid Nordkap 1943. Kryssaren bidrog även med artellerield på de tyska befästningarna vid invasionen av Normandie under 1944.
Fartyget var konstruerat för offensiva operationer och som understöd till amfibieoperationer. HMS Belfast skickades efter kriget till Korea, där det användes av FN –trupperna under Koreakriget som pågick mellan 1950 – 53. Fartyget pensionerades efter lång och trogen tjänst i den brittiska flottan år 1965. Sedan 1971 har kryssaren använts som ett flytande sjökrigshistoriskt museeum. Det har delvis återställts till ursprungsskicket så att ma n kan se hur det såg ut år 1943, när det bidrog till sänkningen av Hitlers slagkryssare. Utställningarna berättar om livet ombord under andra världskriget, och man lär sig även en hel del om brittiska flottans historia.

Ett bseök på båten brukar uppskattas av personer i alla åldrar; såväl barn som vuxna tycker att det är spännande att vara ombord på ett riktigt krigsfartyg från andra världskriget. Under helgerna har barnen även möjlighet att delta i speciella kurser som anordnas ombord på fartyget.

Krigsfartyget ligger förankrat på Themsen vid London Bridge, Tower Hill. Under mars-oktober kan du besöka fartyget mellan klockan 10:00 -17:00 dagligen. Sista inträdet är 45 minuter innan stängning. Under november – februari är fartyget öppet för besökare under alla dagar mellan klockan 10:00 – 17:00. Under julhelgen, 24 – 26 december så är det stängt. Fartyget har tyvärr begränsad anpassning för att ta emot handikappade besökare, såsom rullstolsbundna. Vill du veta mer om fartyget HMs Belfast så besök den officiella hemsidan www.iwm.org.ukLägg upp en bild här.
Klicka härKommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i LondonDino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street