Heathrow flygplats i London

Heathrow är Londons största flygplats och en av världens mest trafikerade. Här får du viktig information om denna flygplats i västra London.

Heathrow ligger i västra London och är en av världens mest trafikerade flygplatser. Det är också en av Londons två huvudflygplatser, tillsammans med Gatwick. Huvudsakligen landar reguljärt långdistansflyg på Heatrow. Den ökade trafiken har medfört att en femte terminal nu har öppnats på flygplatsen. I alla terminaler hittar du växlingsmöjligheter, hittegods, affärer och restauranger. Alla fem terminalerna är sammanknutna genom ett underjordiskt system av rullande gångvägar, passager och hissar. I varje terminal finns väganvisningar.

Londons tunnelbana, Piccadilly Line, har goda förbindelser med Heathrow. In till centrala London tar det ungefär 40 minuter, men lägg på 10 minuter från terminal 4, som ligger lite avsides. Det bästa sättet att åka mellan London och Heathrow är Heathrow Express till Paddington. Tågen går var 15:e minut och från klockan 5:00 till midnatt. Resan tar 15 minuter, men åker du från terminal 4 så fär du lägga till 8 minuter. Heahtrow Express är avgiftsfri om du reser från terminal 1-3. En ny sträcka som heter Heathrow Connect stannar vid Ealing Broadway, vilket är närmare centrala London än tunnelbanan.

Vägarna till Heathrow kan ofta vara mycket hårt trafikerade, men motorvägen M4 har en taxifil för att snabbt ta sig till London.

Incheckning på Heathrow ska ske minst 2 timmar innan avresa. Om du endast har handbagage så räcker det om du checkar in 1 timme innan flyget avgår. De flesta flygbolags incheckningsdiskar har öppet från 5:00 till 21:00 dagligen. Kontrollera vilken terminal du ska till när du lämnar London. Terminal 4 ligger avskild ifrån de övriga och trafikeras av British Airways utrikesflyg till destinationer såsom Paris, Athen och Amsterdam. Terminal 3 är för ankommande långdistansflyg (med undantag för British Airways) och SAS-flyg till Skandinavien. Denna terminal har växlingsmöjligheter dygnet runt. Terminal 2 har hand om de flesta flybolag som inte är brittiska. Terminal 1 sköter British Airways flyg till kontinenten och inrikesflyg. Terminal 5 har hand om interkontinentala flygningar såsom flyg till Nordamerika och Asien.

Vill du läsa mer om Londons flygplatser så hittar du all tänkbar information på www.baa.com

Har ni frågor om Heathrow flygplats så rekommenderar vi att ni tar upp den frågan på Forum om London


Lägg upp en bild här.
Klicka här

Kommentarer om Heathrow flygplats
Jag undrar bara vad du menar med att (Heahtrow Express är avgiftsfri om du reser från terminal 1-3.) Jag ska flyga till Heathrow och min hotell ligger på Russell Square undergrownd station. ska jag köpa transportbiljet herifrån eller är det samma pris om jag köper det där? Mvh.
skapades 11/07/09 20:39:58

Kommentarer om Heathrow flygplats
fint där är i london .
skapades 03/10/09 20:26:48Kommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i LondonDino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street