Fulham FC i London

Fulham tillhör de mindre Londonklubbarna. Trots det har klubben med hjälp av ett stort hjärta och hängivna fans lyckats etablera sig i Premier Leauge på 2000-talet. I laget återfinns den svenske mittbacken Fredrik Stoor. Honom och övriga Fulham-spelare kan du se på den uppfräschade arenan Craven Cottage vid Themsen.

Fulham FC är en fotbollsklubb som har sin bas i sydvästra London. Klubben har inte varit bofasta i Premier Leauge under någon längre tid, men under senaste åren har man spelat i högsta divisionen. Mycket beroende på att Mohammed Al Fayed, den stenrike arabiske affärsmannnen, kom in som ägare i klubben år 2000, och han har sedan dess skjutit till välbehövliga ekonomiska resurser. Fulham bildades redan 1879, vilket gör klubben till Londons äldsta ligaklubb. Från och med den 1 januari 2008 leds laget av Sverigebekantingen Roy Hogdson, en gång i tiden tränare för Malmö FF. i laget återfinns också den svenska landslagsbacken Fredrik Stoor. Han har för det mesta en ordinarie plats i Fulhams backlinje.

Fulhams hemmaarena heter Craven Cottage och rymmer drygt 24 500 åskådare. Stadion ligger vid Themsens strand och invigdes år 1896. Under de senaste åren har arenan genomgått en omfattande renovering och det har inneburit ett stort lyft för Fulham. Publiksnittet ökar för varje match som spelas på hemmaarenan. Craven Cottage är utustad med alla tänkbara moderna faciliteter och är även anpassad för handikappade åskådare. Kring arenan finns en stor supportershop där man kan handla matchtröjor, halsdukar, mössor och andra Fulham-relaterade varor. Under hemmamatcherna har Fulham även två mobila shoppar som gör att fans kan inhandla saker vid sina sittplatser om de så önskar. Läktarna är grovt sett indelade i tre sektioner: en för hemmafansen, en för neutrala åskådare och en för bortalagets supportrar. Antalet biljetter som kan reserveras för bortalagets fans är maximalt 6500.

I Fulham spelar förutom Fredrik Stoor bland annat den amerikanske mittfältaren Clint Dempsey och Nordirländaren David Healy, som sänkte Sverige i en Em-kvalmatch 2007. Här återfinns också den hårt arbetande engelske mittfältaren Bobby Zamora och den norske anfallaren Erik Nevland. Laget har alltså inga direkta superstjärnor, men man jobbar för varandra och spelar som ett lag.

Utvalda toppmatcher i Premier Leauge på Craven Cottage säsongen 2008/09.

Söndagen 28 december 2008 Fulham – Chelsea FC.
Lördagen 21 mars 2009 Fulham – Manchester United.

Lördagen den 4 april Fulham – Liverpool FC.

Lördagen den 9 maj Fulham- Aston Villa.

Söndagen den 24 maj Fulham – Everton.



Craven Cottage

Lägg upp en bild här.
Klicka här

Kommentarer om Fulham FC
När det gäller Fredrik Stoor så har ni alldeles fel att han för det mesta har en ordinarie plats. Han spelade knappt i A-laget. Något enstaka inhopp gjorde han..
skapades 05/05/11 04:09:11

Kommentarer om Fulham FC
Varit och tittat på en fotbollsmatch med Fulham och för att varit första gången jag tittat på fotboll i England så var jag imponerad. Riktigt tryck på läktarna och riktigt roligt att se och uppleva en riktigt fotbollsmatch i London. Så även om ni inte besöker en fulham match så bör ni verkligen ta och gå på en fotbollsmatch när ni besöker London..
skapades 10/23/09 15:11:37



Kommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i London



Dino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street