Fotbollsresor till London

Visste du att det finns fotbollsresor till London? Vi berättar lite om Londonlagen samt ger lite praktiska tips i form av arrangörer av resor mm. och annat som du kan behöva veta innan du sticker iväg på en fotbollsresa till London.


Att ta en fotbollsresa till London är mycket populärt bland svenskar. Utbudet av lag i London är mycket stort och som besökare hinner du oftast se flera matcher på en weekend. Har du tid, pengar och lust så kan du hinna med och se 3 matcher över en långhelg (torsd – sönd). London ligger bara knappt 2 timmars flygresa ifrån Sverige, men de flesta arenor ligger lite avsides så från centrala London får du räkna med en tripp på tunnelbana eller buss som tar 40 -45 minuter ut till arenorna. Det finns ett flertal arrangörer av fotbollsresor till London, vi kommer här att ge tips på några arrangörer samt berätta lite kort om lagen i London.

Arsenal – klassisk Londonklubb som grundades 1886. Hemmamatcherna spelas på anrika Highbury med plats för 60 000 åskådare. Klubben är ett topplag i Premier Leauge och avancerar ofta långt i FA-cupen och Champions Leauge.

Charlton – charmigt Londonlag som grundades 1905. Spelar sina hemmamatcher på The Valley, en arena som tar 26 500 åskådare. Klubben brukar tillhöra Premier Leauges nedre regioner.

Chelsea – klubben grundades 1905. Spelar på Stamford Bridge som tar 42 420 åskådare. Är numera ett pålitligt topplag i Premier Leauge. Crystal Palace – klubben grundades 1905. Spelar sina hemmamatcher på Selhurst Park Stadium som tar in 26 300 åskådare. Klubben var länge bofast i högsta serien, men återfinns numera i division 1.

Fulham – en mindre Londonklubb som bildades redan 1879. Hemmamatcherna spelas på Craven Cottage med kapacitet för 19 250 åskådare. Klubben spelar i Premier Leauge.

Millwall – klubben grundades 1885. Spelar sina hemmamatcher på The Den som tar 20 000 åsådare. Queens Park Rangers – klubben grundades 1882. Hemmamatcherna spelas på Lotus Road som har kapacitet för 19 100 åskådare.

Tottenham – klubben grundades 1882. Är tillsammans med Arsenal och Chelsea den största av Londonklubbarna. Har en hatisk rivalitet med Arsenal och ett derby mellan Tottenham – Arsenal på White Hart Lane, som tar in 36 236 åskådare, bör inte missas! Spelar i Premier Leauge.

Watford – grundades i London 1881. Hemmamatcherna äger rum på Vicarage Road som tar 22 000 åskådare. Spelar i Division 1.

West Ham – hårdfört Lononklubb som bildades 1895. Hemmamatcherna spelas på Upton Park med en publikkapacitet på 35 500 åskådare. Kända namn som representerat klubben är bland annat Frank Lampard. Spelar i Premier Leauge.

Om du vill komma i kontakt med arrangörer som anordnar fotbollsresor till London så kan en bra start vara att gå in på sidan www.fotbollsresor.se . Ett annat alternativ för biljetter är www.londontickets.se . De säljer enbart matchbiljetter och förmedlar inte resor och hotell. Tänk på att matchbiljetterna mellan olika Londonlag varierar avsevärt i pris. Dyrast är det att se Arsenal och Chelsea.

Lägg upp en bild här.
Klicka här

Kommentarer om Fotbollsresor till London
tips!arsenal spela inte på highbury utan enirate stadium! bara så ni vet.
skapades 11/26/10 11:53:34

Kommentarer om Fotbollsresor till London
Tips! Arsenal spelar inte på Highbury utan Emirate Stadium..
skapades 04/21/09 17:01:47Kommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i LondonDino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street