Flyg till London

Sugen på att flyga iväg till London? Vi tipsar dig om olika flybolag, restid, kostnader med mera. Välkommen ombord!

Det finns ett flertal av avgångar till London ifrån svenska städer. Svenskarna älskar London och det bor uppskattningsvis 30 000 svenskar i staden. Det har inneburit en kraftigt ökning av antalet dagliga flygavgångar till London under de senaste åren.

Den stora internationella populariteten har även medfört att London har lockat till sig många lågprisbolag. Nästan samtliga lågprisbolag trafikerar staden. Runt London ligger 5 stora flygplatser: Heathrow, Gatwick, Stansted, City Airport och Luton. Heathrow, Gatwick och City Airport ligger närmast centrala London. Det tar cirka 40 min – 1 timme att ta sig in till centrala London från de flygplatserna. Stansted och Luton ligger cirka 10 mil utanför London och används mest av lågprisbolag som Ryan Air och Sterling, men de senare gick i konkurs oktober 2008 och är tyvärr inte längre något alternativ. Från Stansted tar det mellan en timme och en och en halv timme att ta sig in till centrala London med buss, lite beroende på hur fulla motorvägarna är. En bussresa in till centrala London kostar runt 10 pund.

Var du än bor i Sverige så tar en flygresa till London högst 2 timmar. De flesta flygbolag flyger från Stockholm, Arlanda och härifrån finns dagliga avgångar till London med British Airways och SAS. Landningen sker på Heathrow, Londons största flygplats. Söder om Stockholm ligger flygplatsen Skavsta och härifrån kan du resa till London med lågprisflygbolaget Ryan Air. Du landar då på Stansted.

Även från Göteborg, Landvetter kan du flyga dagligen till London med SAS. Du kan också flyga från den mindre flygplatsen City Airport i Säve med Ryan Air.

Bor du i södra Sverige så kan du flyga från Malmö, Sturup till London. Stansed med Ryan Air. Ett bra alternativ om du bor i Skåne är även att ta flyget till London ifrån Kastrup, Köpenhamn. Tåg från Malmö till Kastrup tar bara en halvtimme, och väl på Kastrup finner du dagliga avgångar till London med flygbolagen British Airways, SAS och EasyJet.

Flygpriserna till London varierar avsevärt beroende på vilket bolag du åker med och vilken tid på året du flyger. Under januari – maj samt augusti – oktober är det billigast. Dyraste månaden att resa till London brukar var december. Om du får en flygstol för 1100 -1300 kr har du gjort ett acceptabelt köp, men med lågprisbolag som Ryan Air kan du få en flygbiljett till London för bara några hundralappar. Se till att boka ett direktflyg eftersom det i allmänhet bli mycket billigare!Lägg upp en bild här.
Klicka här

Kommentarer om Flyg till London
Tack för all hjälp med läxan! .
skapades 11/04/09 10:50:22Kommentera gärna denna sida


London resupplevelser

Vill ni skriva om era upplevelser i London så kommer ni med här.

Långdistansförhållande - Av Sara Karén

Jag är 17 år och bor i Finland. Jag har ett långdistansförhållande med en kille i England. Såg London första g&ar

En härlig stad - Av Lil Coombes

Det har blivit sagt att "när en man är trött på London då är han trött på livet - ty det finns i London allt

London - Av Mattias

Någon som har bra tips någon god och mysig restaurang i LondonDino Snores - Av Thorgill

Naturhistoriska Museet erbjuder övernattning med dinosauriejakt för barn. Ålder 9-12 år och hygglig engelska. 

Du l&a

Love London - Av Marilyn

Min sambo o jag har varit i London en gång tidigare men känner att nu e det dags igen.

 

Åker nu i aug. 2011 &arin

London Fotoalbum

Här kan ni se användarnas egna bilder från London. Ni har även själv möjlighet att ladda upp bilder i Fotoalbumet.

Steve M  Oxford Street